Přednášky

V průběhu celého dne budou probíhat přednášky pro veřejnost v kinosále DK Teplice (Kino Květen).

Přednášky připravujeme se zaměřením nejen na zdravou výživu, ale i na další palčivá témata dnešní doby.

Časy a obsah přednášek

Každá přednáška trvá 20 minut, následně bude 20 minut prostor pro dotazy z publika.

První 4 přednášky jsou zaměřené nejen na širokou veřejnost, ale také pro střední a vysoké školy.

Pořadí
Začátek
Téma přednášky
Přednášející
Vstupenka
1.
10.00 hod.
Výživa na vlastní pěst
2.
11.30 hod.
Je tuk ve výživě přítel nebo nepřítel?
3.
13.00 hod.
Fit postava – tipy na rostlinná jídla pro každého
4.
14.30 hod.
Druhý mozek – Jak střevní mikroflóra podporuje imunitu
5.
16.00 hod.
Výživa při potravinových alergiích
6.
17.30 hod.
Mýty o potravinách
7.
19.00 hod.
Jsou obaly pro potraviny prospěšné nebo nám naopak škodí?
8.
20.30 hod.
Otravy z potravy

 

Změna programu vyhrazena.
Přednášky mají omezenou kapacitu pro 250 osob (v případě možnosti naplnění sálu 100% kapacitou).

Vstupenky

Ze seznamu přednášek si vyberte ty, které vás zajímají. Vstupenky lze zakoupit:

1. Před konáním akce – se slevou až 50%

ONLINE: Ticketportal – odkaz pro zakoupení vstupenek

OSOBNĚ: Pokladna Domu kultury Teplice

 

za 1 přednášku
50 Kč
za 2 přednášky
100 Kč
za 3 přednášky
150 Kč
za 4 přednášky
200 Kč
za 5 přednášek
250 Kč
za 6 přednášek
300 Kč
za 7 přednášek
350 Kč
za 8 přednášek
400 Kč

2. V den konání akce

Pouze na pokladně Domu kultury Teplice (09:00 – 20:30 hod.)

za 1 přednášku
100 Kč
za 2 přednášky
180 Kč
za 3 přednášky
270 Kč
za 4 přednášky
360 Kč
za 5 přednášek
450 Kč
za 6 přednášek
540 Kč
za 7 přednášek
630 Kč
za 8 přednášek
720 Kč

 

Pro dotazy ke vstupenkám, kontaktujte prosím pokladnu Domu kultury (tel.: 417 515 940, e-mail: pokladna@dkteplice.cz).
Pro dotazy k přednáškám, použijte prosím e-mail: info@jarmarkchuti.cz.

 

Školy (střední a vysoké)

V případě, že jste škola a chcete hromadně objednat vstupenky, pokračujte prosím na tento formulář.

Mgr. Alexandra Košťálová

Český gastronomický institut - odborný garant projektů
Státní zdravotní ústav - Centrum podpory veřejného zdraví

 

 

Přednášky:
10.00 hod. Výživa na vlastní pěst

17.30 hod. Mýty o potravinách

doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D.

odborný garant a přednášející na Jarmarku chutí
proděkan 3. LF UK Praha
předseda Společnosti hygieny a komunitní medicíny ČLS JEP
člen správní rady Společnosti pro výživu

 

Přednášky:
11.30 hod. Je tuk ve výživě přítel nebo nepřítel?

20.30 hod. Otravy z potravy

Mgr. Pavla Široká

Výživová poradkyně
Specializuje se na témata jak předcházet civilizačním chorobám a jak sestavit rostlinnou stravu tak, aby obsahovala všechny živiny
Lektorka ProVeg Česko - pořádá kurzy a přednášky nejen pro laickou veřejnost, ale také pro odborníky (výživové poradce, nutriční terapeuty, lékaře a trenéry)

 

Přednášky:
13.00 hod. Fit postava – tipy na rostlinná jídla pro každého

Mgr. Miroslava Zemanová, Ph.D.

odborný garant a přednášející na Jarmarku chutí
odborný asistent Fakulty zdravotnických studií UJEP
člen Společnosti pro výživu

 

Přednášky:
14.30 hod. Druhý mozek – Jak střevní mikroflóra podporuje imunitu

Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D.

odborná asistentka na ústavu hygieny 3.LF UK
členka výkonného výboru České asociace nutričních terapeutů
garantka nutriční terapie na klinice Immunoflow v Praze

 

Přednášky:
16.00 hod. Výživa při potravinových alergiích

Mgr. Alexandra Košťálová

Český gastronomický institut - odborný garant projektů
Státní zdravotní ústav - Centrum podpory veřejného zdraví

 

 

Přednášky:
10.00 hod. Výživa na vlastní pěst

17.30 hod. Mýty o potravinách

Ing. Jitka Sosnovcová

vedoucí Národní referenční laboratoře pro materiály určené pro styk s potravinami a výrobky pro děti do 3 let
zástupce ČR v pracovní skupině Evropské komise pro výrobky určené pro styk s potravinami
člen poradního sboru Hlavního hygienika ČR pro předměty běžného užívání
zástupce ČR v pracovní skupině Evropského úřadu pro bezpečnost potravin pro hodnocení zdravotních rizik z chemických látek

 

Přednášky:
19.00 hod. Jsou obaly pro potraviny prospěšné nebo nám naopak škodí?

doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D.

odborný garant a přednášející na Jarmarku chutí
proděkan 3. LF UK Praha
předseda Společnosti hygieny a komunitní medicíny ČLS JEP
člen správní rady Společnosti pro výživu

 

Přednášky:
11.30 hod. Je tuk ve výživě přítel nebo nepřítel?

20.30 hod. Otravy z potravy